102 poze   24942 vizite

retete de prajituri

1.Ingrediente:
500 g lapte praf
250 ml apa
¾ kg zahar
200 g unt
100 g cacao

Mod de preparare:

Ciocolata de casa – Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba 10 min, sa se dizolve tot zaharul si sa se formeze un sirop.

Untul se topeste intr-un vas, pe foc mic, apoi se lasa sa se raceasca.

In siropul obtinut se adauga treptat cate putin din toate: lapte praf, cacao, unt, pana se termina toata cantitatea de ingrediente.

Se pot adauga dupa gust stafide, arahide nesarate etc.

Compozitia se intinde pe o tava in strat de aprox 1 cm, pe care s-a pus celofan sau pergament.

Se tine in frigider sa se intareasca dupa care se portioneaza cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.


2.Ingrediente:

- pentru blat: 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare
- pentru crema: 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata
- pentru sirop: 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat.
- pentru glazura: 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte

Preparare:

Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie.
Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor.
Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute
Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!)
Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca.
Intinde crema de blat si monteaza tortul.
Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior.
Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.



3.Ingrediente: o lingurita de bicarbonat, 6 linguri pline cu miere de albine, 500 de grame de faina, 5 linguri de ulei, o nuca de drojdie, un praf de sare, dulceata, 250 de nuci pisate, zahar pudra, coaja de portocala si vanilie.

Preparare: Desfa nuca de drojdie cu putin zahar si las-o la cald. Amesteca mierea cu bicarbonatul si pune-le in bain-marie la foc mic pana se topesc. Adauga uleiul, jumatate din faina, apoi drojdia inmuiata, coaja de portocala, vanilia si sarea.

Amesteca totul cu mana si framanta aluatul, incorporand si restul de faina, pana rezulta un aluat suplu si nelipicios. Lasa coca o jumatate de ora la dospit, iar apoi imparte-o in doua, intinde doua foi, unge-le cu dulceata (de care ai, de care iti place) si presara nuca pisata, amestecata cu zahar.

Ruleaza, nu prea strans, asaza ruladele in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina. Foarte potrivite sunt tavile de cozonac. Coace prajitura 40-50 de minute la foc potrivit. Serveste-o pudrata cu zahar. Se taie bine calda.



4.5 oua ,

15 linguri de zahar,

15 linguri de lapte,

15 linguri de ulei,

15 linguri de faina,

4 linguri de miez de nuca maruntit,

un praf de copt,

esenta vanilie


Cantitati crema:

200 g margarina pentru crema,

250g crema de ciocolata,

2-3 pliculete zahar vanilat


Cantitati sirop:

200 ml suc de portocale,

o lingura de miere,


Ornare:

300 g capsuni,

3-4 kiwi,

o portocala,

200 g frisca proaspata din smantana

Mod de preparare


Se freaca bine ouale cu zahar pana se dizolva,apoi se toarna in fir subtire uleiul,laptele,esenta,
faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca macinat.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma tapeteta cu hartie de copt,cu diametrul de 23 cm si se da la copt,cca.20 de minute la foc potrivit,apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Blatul rece se taie pe orizontala in doua bucati(eu am taiat in 3 bucati),apoi in doua semiluni egale.Fiecare parte se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu mierea de albine apoi se ung cu un strat de crema de margarina amestecata bine cu crema de ciocolata si zaharul vanilat,se monteaza parte peste partesi se aseaza pe un platou plat,partea rotunda unita,astfel incat sa formam aripioarele unui fluturas
Se unge cu un strat subtire de crema de ciocolata apoi din feliutele subtiri de fructe(dupa ce le-am curatat de coaja si taiat feliute sau rondele)se decoreaza aripiarele fluturasului,iar marginile aripilor se brodeaza cu putina frisca pusa in spritul de ornat.
Se da la rece cateva ore,apoi se serveste taiat felii
Pofta buna !



5.Ingrediente

- 2 linguri cacao pudră
- 3 banane coapte
- puţină miere de albine (opţional).

Mod de preparare

1. Amestecî ingredientele în robotul de bucătărie. Se serveşte imediat sau se lasă la rece şi se ornează cu frunze proaspete de mentă.

Poftă bună!



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
dan1 22 decembrie 2011  
pune si poze.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.